رشته های آشپزی:
♦ آشپز هتل درجه ۱ و ۲ ♦ معاون کل آشپزخانه و قنادی هتل ♦ دسرساز سنتی ♦ دسرساز بین المللی ♦ آشپزی با ماکروویو ♦ آشپز سنتی ♦ آشپز مخصوص روز ♦ سالادساز و اردوساز ♦ نانوای نان حجیم و نیمه حجیم ♦ قصاب هتل |
دپارتمان آشپزی مجتمع فنی و حرفه ای برگزیده نو با سابقه فعالیت در حوزه آشپزی و برگزاری دوره ها مختلف همواره تلاش بر آموزش و توسعه مهارت فراگیران جهت ورود به این رشته داشته است.
رویکرد مجتمع فنی و حرفه ای برگزیده نو برگزاری دوره ها با سطح کیفیت بالا و متناسب با نیاز مخاطبان و جامعه و کمک به ارتقا سطح مهارت افراد جهت موفقیت و توسعه شغلی و علمی است. امیدواریم گامی جهت جلب رضایت فراگیران و ارتقا مهارت و دانش برداشته باشیم.
لینک استاندارد فنی و حرفه ای در رشته آشپزی
مخاطبان دوره آشپزی:
» دانشجویان و اساتید رشته های مرتبط
» فعالان صنعت گردشگری و هتلداری
» پرسنل هتل ها و مکان های اقامتی
» متقاضیان اخذ دیپلم
» دانش آموزان هنرستان کار و دانش
گواهینامه قابل دریافت بعد از گذراندن با موفقیت دوره های آموزشی آشپزی:
گواهینامه معتبر پایان دوره آموزشی مجتمع فنی و حرفه ای برگزیده نو با مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است. بعد از ترجمه رسمی(در دفاتر دارالترجمه که دارای مهر وزارت خارجه هستند)، در سراسر جهان اعتبار بینالمللی و قانونی دارد.
آشپزی:
آشپزی هنری است که مواد اولیه و خام رو به انواع غذاهای خوشمزه و لذت بخش تبدیل می کند و آشپز فردی است که این هنر رو به خوبی دارد.
امروزه مردم دوست دارند که غذاهای مختلف و متنوعی بخورند.با فرهنگ غذایی کشورهای دیگر آشنا بشوند و غذاهایشان را تست کنند. تنوع غذایی را می شود با ورود غذاها از کشورهای دیگر یا با تغییرات کوچکی در غذاهای محلی هر کشور ایجاد کرد.آشپزی
همان طور که میدانید امروزه خانم ها هم دوش به دوش آقایون در بیرون از خونه کار می کنند.چون خیلی وقت آشپزی ندارند تمایل به استفاده از غذاهای رستوران و فست فودها زیاد شده است. همهی این عوامل باعث می شود که وجود آشپزهای ماهر و متبحر لازم شود.
برای آشنایی بیشتر با رشته مدیریت آشپزی و قنادی در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد مسئولیتها و وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز ، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازارکار و فرصت شغلی، میزان درآمد آشپز رو توضیح می دهیم. پس با ما همراه باشید.آشپزی
تعریف کلی سرآشپز:
شخصی است که بر تمامی فعالیتهای آشپزخانه و نحوه عملکرد کارکنان آن نظارت دارد. وظیفه کلی وی کسب اطمینان از رضایت مشتری نسبت به طعم و مزه غذا و همچنین آراستگی ظاهری آن میباشد.
اکثر شفها در مواردی چون برنامهریزی منو و قیمتگذاری، تأمین موجودی ،ایمنی و … مشارکت دارند.
معمولاً شفها یک دوره ۴ ساله در کالج میگذرانند تا مدرک شف را بگیرند.اما بسیاری از آنها هم در مدارس هنر آشپزی کسب علم میکنند و بعد از حدود یک تا دو سال کار کنار یک شف موفق شروع به فعالیت جداگانه در این عرصه مینمایند.آشپزی
وظایف سرآشپز :
شفها در آشپزخانه رستورانها و هر جایی که غذا سرو میشود خدمت میکنند.آنها تمامی فعالیتها و عملکرد کارکنان آشپزخانه را زیر نظر دارند و بر کلیه مراحل آمادهسازی غذا از جمله چاشنیها نظارت دارند تا طعم، مزه و آراستگی آن برای مشتری رضایتبخش باشد.
از وظایف دیگر شف، برقراری قواعد مربوط به اصول بهداشتی و اطمینان از طبخ غذا با بهترین کیفیت ممکن و با رعایت تمامی استانداردها میباشد.وی بر تهیه تمامی تجهیزات مورد نیاز و منطبق با مقررات نظارت میکند.
شف همچنین تمامی احتیاجات کارکنان را در نظر میگیرد و در جهت تأمین نیازهای آنها با هدف بهبود عملکرد سیستم گام برمیدارد . با دانش کافی در زمینه برنامهریزی تولید مناسب اطمینان میباید که سفارشات مشتری در زمان صحیح و با بهترین کیفیت به دست وی میرسد.آشپزی
مهارتهای مورد نیاز سرآشپز :
شف باید در زمینه آماده سازی، تولید و نحوه طبخ غذا دانش کافی داشته باشد.نسبت به درخواستهای مشتریان هوشیار است و در جهت رضایت کامل آن ها گام برمی دارد . یک شف خوب همچنین در نحوه صحبت کردن و ارتباط با دیگران بسیار توانمند است. بسیار اهمیت دارد که وی ارتباطی دوستانه با کارکنان آشپزخانه داشته باشد. ارتباطی دوستانه و در عین حال مدیریتی بسیار منظم و دقیق.
شف باید به مهارتهای مدیریت زمان، گوش دادن موثر ، قضاوت و تصمیم گیری سریع، تسلط کافی داشته باشد.
باید بتواند ایدههای جدید و به روز، متناسب با اقتضای نیاز مشتری ارائه دهد و در راستای بهبود روز افزون عملکرد کارکنان گام بردارد.آشپزی
ویژگی های سرآشپز موفق :
با تمامی این تفاسیر ، مهمترین موضوعی که یک شف موفق را از سایرین متمایز میکند به روز بودن وی است.یک شف موفق شخصی است که روحیه بسیار فعالی دارد و همه روزه در راستای افزایش مهارتهای خود و کسب دانش بیشتر گام برمیدارد. نیازهای روز جامعه در زمینه غذا را خوب می داند و بهترین تغییرات را مناسب با زمان اعمال می کند. دانش وی به روز است و همواره در جهت آموزش به کارکنان و افزایش مهارت های آن ها گام برمی دارد.آشپزی
یک آشپزخانه موفق و حرفه ای نتیجه تلاش های یک تیم موفق است. شف رهبر مجموعه، همواره در جهت تشویق کارکنان و برقراری و حفظ احترام و اعتماد متقابل با آن ها تلاش میکند.
این نکته بسیار حائز اهمیت است که رقابت در این عرصه بسیار تنگ است.خصوصاً در رستوران های مجلل و هتل ها که حقوق بالاتری برای این شغل در نظر می گیرند.سراشپز موفق بسیار هوشیار است و میداند که برای کسب جایگاه شغلی عالی و حفظ آن نیاز به تلاش پیوسته میباشد.باید همواره در راستای به روز بودن دانش خود مطابق با تمامی رویدادهای جهان در زمینه غذا قدم بر دارد.آشپزی
مهارتها و تخصصهای مورد نیاز یک سرآشپز:
۱- تسلط کامل به مواد اولیه مرغوب و تازه
۲- داشتن اطلاعات کافی درمورد ادویه و چاشنیهای هر نوع غذا
۳- پخت انواع غذا، سوپ، دسر و….
۴- توانایی ترکیب مواد غذایی مختلف و تسلط و خلاقیت لازم برای تزیین یک بشقاب زیبا
۵- دقت و نظم بالا در حین کار و استخدام آشپزآشپزی
دیپلم:
چند دسته متقاضی دریافت دیپلم های شاخه کارو دانش آموزش و پرورش هستند.
۱-متقاضیان بازمانده از تحصیل
۲-علاقمندان دریافت دیپلم مجدد یعنی متقاضی که دیپلم دارد اما به هر دلیلی می خواهد دیپلم دوم یا … دریافت کند.
۳-ترک تحصیل ها و کسانی که به هر دلیلی نتوانسته اند در مدارس روزانه تحصیل کنند و امروز تصمیم به دریافت دیپلم دارند.
پس از گذراندن دوره آموزشی مهارت در هر حرفه مهارت آموز به آزمون های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور معرفی و بایستی در دو مرحله آزمون کتبی تستی با حداقل نمره ۵۰ و ازمون عملی با حداقل نمره ۷۰ موفق به گذراندن آزمون مربوط شده و گواهینامه مهارت دریافت نماید.
برای اخذ دیپلم رسمی آموزش و پرورش متقاضی بایستی دو گروه درسی را پاس کند.
۱-دروس عمومی ۴۲ واحد درسی است.
۲-دروس تخصصی یا مهارتی که بین ۴۶ تا ۵۹ واحد می باشد.
در مجتمع فنی و حرفه ای برگزیده نو کلاس ها هم به صورت حضوری هم به صورت آنلاین و در بعضی از رشته ها بصورت آفلاین برگزار می شود:
مزایای استفاده از کلاس آنلاین:
۱)مدیریت زمان دانش پذیر
۲)کاهش هزینه های دانش پذیران
۳)امکان پرسش و پاسخ از اساتید به صورت زنده
۴)امکان مشاهده ویدیو های ضبط شده و تمام تمرین ها بصورت آفلاین
۵)پشتیبانی مستمر دانش پذیران در جهت موفقیت
۶)ارسال تکالیف و بررسی آن ها
خدمات ما:
۱) خدمات آموزش
۲) خدمات مشاوره
۳) خدمات ارزشیابی تکوینی
۴) خدمات معرفی به بازارکار
۵) خدمات ارائه گواهینامه بین الملل
بازارکار :
افراد می توانند با گذراندن دوره های آشپزی و دریافت مجوز به طور مستقل به تاسیس یک مرکز غذایی بپردازند یا در مراکز مختلف کار کنند.به روز بودن در گرفتن دستور غذایی مختلف می تواند یکی از موارد پیشرفت آشپزها باشد.
آشپزها می توانند در رستوران ها ، فست فودها و آشپزخانه های صنعتی فعالیت کنند. حتی با داشتن مهارت و تجربه کافی می توانند به عنوان مدیر آشپز شوند.آشپزهای ماهر که مدرکهای معتبر دارند و دورههای آشپزی را گذراندهاند، میتوانند کلاسهای آموزشی برگزار کنند. امروزه به دلیل علایق مردم استقبال از این کلاسهای آموزشی هم بیشتر شده است.آشپزی
ساعت کاری آنها طولانی و فشرده است اما بسته به نوع فعالیت و مرکز مورد نظر متفاوت است.
در رابطه با وضعیت استخدام در ایران آمار دقیقی قابل دسترس نیست. اما با بیشتر شدن استقبال مردم از فست فودها و رستوران ها بازار کار آشپزها بهتر شده است. برخی آشپزها با داشتن مدرک بینالمللی میتوانند در برخی از کشورهای جهان مانند کانادا و استرالیا فرصتهای شغلی و درآمد خوبی داشته باشند. چون فرصت های شغلی در برخی کشورها بهتر از ایران است.